vineri, 31 martie 2017

Vânătoarea de vrăjitoare în direct, indirect și în reluare...

„Ce victorie ar fi pentru diavol sã câştige un suflet pe care deja îl posedã? 
Le ia doar pe cele mai bune, şi al cui este mai bun decât cel al pastorului”, spune pastorul John Hale în piesa: „Vânãtoarea de vrãjitoare”.

„Acum câteva secole, mulţi creştini practicanţi au convingerea cã diavolul îşi poate împrumuta puterile unor persoane cunoscute sub numele de vrãjitoare pentru a face rãu altora în schimbul loialitãţii faţã de acesta. O paranoia generalã cuprinde Europa în secolele 14-16,care duce la executarea a mii de persoane. Procesele de la Salem vin se petrec exact când încep sã se mai limpezeascã apele,dar circumstantele locale le pot explica. În 1689 conducãtorii englezi William şi Mary încep un rãzboi cu Franţa în coloniile amricane,care pustieşte regiuni din New York,Nova Scotia şi Quebec,fortând refugiaţii sã ia calea ţinutului Essex,mai precis sãtucul Salem din colonia Massacussets. Resursele se epuizeazã rapid,ceea ce agraveazã rivalitatea existentã între familiile care au acces la bunurile din port şi cele care încã mai depind de agriculturã. Controversele se aştern şi în jurul pastorului Samuel Parris,primul învestit în funcţie în sat,în 1689,dezagreat din cauza personalitãţii sale rigide şi lacome. Localnicii puritani nutresc convingerea cã au de-a face cu lucrarea Satanei.
În perioada aceea se  instaleazã isteria generalã care ne aratã încã o datã cã omul este departe de a fi animalul raţional. Într-un timp şi loc unde superstiţia este la ordinea zilei, cuvântul doctorului este suficient pentru a provoca o veritabilã revoltã. Gãsirea unui ţap ispãşitor este suficientã, iar reacţia oamenilor este pe mãsura vieţii aflate sub semnul ignoranţei.”

Credeți că vremea vrăjitoarelor a trecut? Nuuuuu! Hai să le vănăm! Să le ardem pe rug, doar pentru senzațional și orgolii! Nu contează dacă distrugem reputația și viața cuiva! Senzațional să fie...
Ieri, 30.03.2017, am asistat cu stupoare și îngrozită la linșarea mediatică a unei colege de breaslă, alături de colegii ei de la o școală specială din București.
Nu cercetăm, nu așteptăm concluziile unei anchete, difuzăm doar ce ne place, tragem concluzii subiective sau privim situația prin ochii altcuiva, direct interesat să distrugă ceva și pe cineva, concluzii pe care le prezentăm apoi, doar de dragul senzaționalului de tip „ZeroTv-Dan Diaconescu”, jubilând că „avem un subiect beton”.
Nu știu cine era individul din filmulețele, devenite virale, în care se făceau declarații terifiante, el, domnul profesor, trebuie să răspundă pentru toate afirmațiile făcute, clar, însă, doamna profesor psihopedagog Mihaela Luminare, cea care a fost acuzată că leagă copiii cu sfoara, sub nici o formă nu poate să fie acuzată de rele tratamente aplicate minorilor cu nevoi speciale. O cunosc personal! Am observat felul în care lucrează, felul în care relaționează,  am admirat calmul dumneaei, am apreciat afecțiunea pe care o revarsă asupra copiilor... Abuz?!! Despre ce vorbiți aici?
În toată Europa copiii mici sau copiii cu nevoi speciale se deplasează cu ajutorul unui dispozitiv special, coardă sau sfoară, dispozitiv de care copiii se țin, în nici un caz, copiii nu sunt legați.
Câtă ură să ai în suflet să arzi pe rug un om nevinovat?! Câtă?! Ce interese ai? Ce a determinat, oare, această acțiune de tip „Vrăjitoarele din Salem?! Cine are interes și pentru ce?! Trist!
Cine vrea să murdărească imaginea învățământului special românesc, mai ales a acestei școli în care lucrează distinsa mea colegă, a avut clar un plan diabolic și acest plan este începutul sfârșitului învățământului special românesc... 
Ce naiba așteptați, colegilor?! Stați cumva cu degetul în gură tremurând, vorbind pe la colțuri? Lașilor! Este vorba despre colegii noștri, colegi care vor plăti nevinovați pentru câțiva nemernici! Data viitoare, poate că în știrile de la ora 17 o să fie vorba despre voi și școlile în care lucrați! 
Nu contează pentru că NU este vorba despre voi, nu?! Încă aveți „siguranță”, nu?! Stați liniștiți, din păcate este doar o chestiune de timp, scurt, ca învățământul special să Nu mai existe! Ați devenit atenți?!
Aș vrea să  încercați să simțiți ceea ce simt colegii din București, să vedeți cum este să fiți arși pe rug, fără a avea posibilitatea de a avea parte de sprijinul cuiva, să rămâneți singuri cu voi și Dumnezeu... Există o petiție îndreptată spre învățământul special, învățământ prezentat ca un loc al ororilor și abuzurilor! Helooooo! 
Indiferența te face complice, colega, colegu! Reacționează! Nu lăsa niște oameni care au investit suflet și energie pentru a face o meserie cu multă pasiune, așa cum mulți o fac din cadrul acestui sistem, să fie stigmatizați și arși pe rug! Mâine, urmezi tu! Răbdare!
După 15 ani petrecuți pe „baricade”, cu bune și rele, eu mă pot uita în urmă cu mândrie și satisfacție, pentru tot ce am făcut pentru copiii cu nevoi speciale, nu am pentru ce să las capul în jos, dimpotrivă,  vă fac onoare și acum prin tot ceea ce fac iar dincolo de toate, nu îmi denigrez  foștii colegi, dimpotrivă îi laud și mă mândresc cu ei pentru că unii dintre ei merită asta din plin!
Astăzi, după 5 ani de când nu mai fac parte din rândurile voastre, mă simt liberă, fericită și independentă.  
Sunt fericită că nu am ajuns să mai  fac parte dintr-un sistem în care oamenii aleg să-și lase colegii aflați în nevoie, singuri și fără apărare pentru că nu este vorba despre „noi”, încă! Cei care s-au ridicat în apărarea lor sunt prea puțini ca să conteze, probabil, însă, contează! Mihaela, dragi colegi, adevărul va triumfa, mereu triumfă! Fiți tari! Dumnezeu să vă facă dreptate!

Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Edmund Burke 


Cu drag și prețuire, psihologul simpatic

Copiii legați din Europa: 


miercuri, 29 martie 2017

Lumea lui Ogrean


Acum câteva zile în spațiul virtual și-a făcut simțită prezența un domn, corporatist, absolvent  de Politehnică, secția  calculatoare... Se spune că cei care studiază programarea calculatoarelor sunt foarte destepti, păcat că unii stau prost cu Inteligența Emoțională, care, din punctul meu de vedere, consider că este mult mai importantă decât IQ-ul. 
Dacă ai o inteligență superioară și nu ai suflet,  asta nu îți folosește la nimic, te rog să mă crezi. Oamenii buni dar care au  un IQ modest fac mult mai multe ptr acest Univers, pentru noi toți. Oamenii dotați intelectual și fără inteligență emoțională au ajuns să facă mult rău oamenilor...
Răul făcut este greu de reparat, mai ales dacă l-ai aruncat în spațiul virtual, ajungând la oamenii care poate au suferit cumplit de pe urma unor evenimente de viață.
Da, este la modă să ne dăm cu părerea despre tot și toate, fără să fim pregătiți pentru asta, mulți fiind mai medici decât medicii, mai psihologi decât psihologii, mai ingineri decât inginerii, mai politicieni decât politicienii, etc... Oare, nu ar trebui să ne limităm la ceea ce știm să facem, fără să fim psihologi sau criminaliști, dacă nu avem  calificarea necesară?
Sfaturile pe care inginerul Ogrean le-a dat femeilor violate, mai precis, despre cum ar trebui să se comporte în timpul unui viol, a făcut să explodeze internetul! Personal am fost foarte furioasă. Nu îmi puteam imagina ca un bărbat sănătos psihic să gândească atât de defectuos, apoi, mi s-a făcut o imensă milă de el. Nimeni nu se naște cu o mentalitate nesănătoasă, o dobândește prin educație și autoeducație. Ești dator să te dezvolți personal, nu ai scuze pentru faptul că ai o problemă cu femeile, nimeni nu te oprește să evoluezi...
Lumea acestui băiat este foarte urâtă, altfel, nu simțea nevoia să scrie asemenea aberații, pe care acum le regretă, probabil, în urma miilor de mesaje dure venite  din toate părțile spre el. A postat mesaje în care își cerea iertare și își asuma greșeala, ceea ce eu am găsit lăudabil... Cum rămâne însă cu mentalitatea?
Intrând pe blogul lui am constatat faptul că ceea ce a scris el despre femeile violate  nu este doar o chestiune de abordare greșită a unei idei, el chiar așa gândește! Inginerul Ogrean are o gândire nesănătoasă, toxică și periculoasă! Acest tinerel trăiește într-o lume a lui, o lume cenușie: „Lumea lui Ogrean”.
Femeia este în mod fundamental mai rea decât bărbatul pentru că răul tradițional pe care i-l făcea el ei nu mai exista sau exista mult mai puțin. Bărbatul astăzi este mai bun decât femeia.” M. Ogrean
Întreg blogul lui este închinat femeilor pe care le face terci, le consideră inferioare, curve, etc, etc. 
Ah, copilașul nu este misogin, nuuu, el este mult mai rău, din păcate, acest om umblă liber printre noi. Cred că nu i-ar strica o vrăjitoare de genul căreia v-am povestit acum câteva zile, propun să le aranjăm un date. 
Mentalitățiile nesănătoase se pot schimba. Apelați la un consilier, dacă simțiți că nu sunteți bine cu voi, la  un preot sau poate aveți un om înțelept la care să apelați la nevoie, depășiți mentalitățiile nesănătoase pentru duc la moartea spiritului și nu numai...

„Frontiera dintre nebunie şi normalitate ţine de gradul de afectare şi de frecvenţa comportamentului perturbant.” Pascal de Sutter

Vă pupă, psihologul simpatic


marți, 28 martie 2017

Copiii, oglinzile noastre...

Educaţia este cea mai mare artă pentru că, în timp ce alte arte urmăresc un folos în lumea de aici, educaţia copiilor are ca scop dobândirea bunurilor viitoare. În această lucrare de educare a copiilor, părinţii sunt consideraţi adevăraţi artişti, ce urmăresc realizarea unor adevărate opere de artă. Copilul este, la început, asemenea unui bloc de marmură. Precum sculptorul trebuie să dea formă frumoasă acestuia, tot aşa şi părinţii trebuie să înfrumuseţeze viaţa copiilor cu virtuţile cele mai înalte.”

Avem pretenția să fim respectați de către copii iar ei să aibe un comportament perfect, altfel, bieții de ei, sunt puși la stâlpul infamiei! Din păcate, noi le oferim un exemplu de rahat, prin tot ceea ce facem și spunem...

Ce să învețe copiii de la noi?! Trădări, bârfe, pițiponceală, minciuni, victimizare, goana după bani, cu orice preț, prostituție socială, linșaj-ul persoanelor care nu ne plac pe FB sau prin târg și obsesia de a da bine în fața gloatei, deși, propria noastră viața este de rahat și cei mai mulți dintre maturi sunt demni de milă! Copiii ar putea să le dea lecții!

Agresivitatea verbală, toleranța scăzută la frustrare, nerespectarea normelor sociale și ipocrizia de care maturii dau dovadă, cu mici excepții, au rolul de transforma un copil care vine pe lume perfect, în ceea ce suntem noi, modelele lui. Nu prea ne place, nu? Ce naiba să ia bieții copii de la noi, maturii? Toate acestea? Suntem triști...

Mă rog, pentru anumiți oameni, copiii nu sunt decât un motiv de paradă pe Fb, emisiuni Tv, Mall și cam atât. În rest, adulții nu au timp, nu au nervi, sunt ocupați să vorbească sau să stea cu ei și este mai importantă rețeaua de socializare, bârfa sau „viața lor”, totul este important, numai copilul lor, nu...

Pentru alții, copiii sunt totul și asta se vede și se va vedea, așa că, merită să vă implicați! Să nu vă fie teamă să greșiți! Este omenește!

Haideți să le dăm atenție, iubire și respect, lor și celor din jurul nostru, să fim atenți la ceea ce spunem, facem și la ce exemplu și lecții de viață le dăm, altfel se vor pierde și se vor transforma în ceea ce urâm cel mai mult la noi...


„Copiii au nevoie mai mult de modele decât de critici."Carolyn CoatsVă pupă Codru


luni, 27 martie 2017

Primitivism, prostie sau demență?

În urma povestirilor unei prietene  de FB pe blogul ei, povestiri în care ne relata șocată despre faptul că mama fostului ei iubit a acuzat-o de faptul că pune „chestii ” în paharul cu vin sau în cafeaua pe care iubitul ei le servea, biata femeie, nemaiauzind despre aceste practici oculte, mi-am adus aminte despre faptul că eu chiar cunosc astfel de femei, femei care pozează acum în familiste impecabile. Ei bine, există femei care așa țin un bărbat lângă ele, altfel nu sunt capabile, bănuiesc. Poate, că, tanti-mama iubitului amicei mele de pe FB a practicat și ea magia neagră cu gust de cafea... OMG! 
„Magia neagra a fost utilizata timp de secole pentru a face sa cadă o persoană în mrejele iubirii. În urma cu 300 de ani, soția țarului Petru Întâi, Evdokia, încerca să o îndepărteze de soțul ei pe Anna Mons, o amanta germana extrem de pasionala. In disperare de cauza, Evdokia s-a hotărât să apeleze la o vrăjitoare, care a procedat la înfingerea de ace în ochi și la stropirea cu ceara a portretului Annei. În cele din urma, țarina a fost trimisa într-o mănăstire, iar vrăjitoarea a împărtășit soarta altor colege de breaslă: arderea pe rug.
Ce vrăji mai face fetilii?  O cafea cu gust de femeie, gen... Ei bine, se pare că gustul de femeie conține un strop de sânge menstrual. 
Elisa Schtensdfkargasdfaw, o nemţoaică practicantă de magie neagră, zice că ciclul e ca un halucinogen. Terifiant!
Tot ea zice că dacă-i dai alesului inimii un păhărel din licoarea ta magică, o să fie al tău pe vecie şi o să fie halucinogenat intens. Mai sunt şi alternative. Poţi să-i strecori în cafea, să-i dai după ureche când doarme sau să-i pui în colonie. Noaptea minții!
„Tehnicile de magie neagră sexuală, care urmăresc să genereze o dependență sexuală și o atracție irezistibilă față de cineva pentru care, în mod obișnuit, nu am simți aceste lucruri, se folosește un proces mai complex. Pe lângă anumite ritualuri care utilizează amprenta victimei, se mai colectează sânge menstrual sau secreții sexuale de la „clientul agresor”, pe care trebuie să le introducă în mâncarea și băutura victimei, pentru a impregna câmpul energetic al acesteia cu energia sexuală a agresorului și a o face să manifeste o dorință sexuală nestăpânită, perversă, față de el, cu scopul de a o dermina să aibă o relație fizică sau, în cazul în care are o astfel de ralație deja, să îi mărească atașamentul, pentru a o împiedica să plece din acea relație…”
Ceea ce mă sperie, aș putea spune că mă îngrozește, se datorează faptului că „femeile moderne” chiar practică asemenea „chestii”...
Am citit zeci de comentarii postate sub articole de genul „ magia neagră-farmece de dragoste” și am avut un șoc! 
Bieții băieți, bieții bărbați, cum ar reacționa dacă ar afla că „ aleasa inimii” le-a pus „ esența dragostei” în vin sau cafea?! Normalitatea în amor?!
În încheiere aș vrea să știu și eu, dacă, noi trăim printre aceşti oameni primitivi, proști şi demenți sau ei trăiesc printre noi?! Asta-i întrebarea. Eu sper, totuși, că sunt puține femeile de acest gen, deși... 
„Cine cunoaște adevarata magie, nu o practică niciodată...”

Vă pupă, Codru

marți, 21 martie 2017

Copiii nu-s doar (în) grija mamei!

Copii nu sunt doar (în)grija mamei sau nu ar trebui să fie! Nu? Tații de FB, foarte implicați, decât pe Fb! Lasă, mămică, că ei dau like copiilor pă febeu, ca să vadă lumea că-s implicați... La naiba! Dacă ne vedem cu copiii, în sfârșit, neapărat poze, ca să vază mahalaua că-s implicați. Păcat că-s prea ocupați să fie implicați cu adevărat! Oh, mai punem o postare despre educația sexuală în școli, că brusc am devenit „decenți” și avem grijă de psihicul copiilor... Nu contează deloc că-copiii zburdă pe internet, având acces total la tot felul de informații periculoase, inclusiv cu tentă sexuală, informații pentru care, bieții copii, nu sunt deloc pregătiți. Despre asta nu postează, nimic, nici măcar nu se întreabă ce naiba mai accesează copiii lor. Este ceva „normal” să nu le pese... Sunt ocupați! Deh, brusc îi doare pe acești tătici de nu știu ce compendiu de educație sexuala, că așa e la modă, iar ei ca persoane publice, care este, se simt datoare să ia atitudine! Mă leși?! Acest compendiu care nici măcar nu a existat și nu există în școli, îl poți cumpăra opțional, a stârnit o isterie națională, isterie la care „ unii tătici vedetă” iau parte! Circ ieftin! De aici, pornind de la lipsa informației, se vede și implicarea paternă a respectivilor, care, atunci când își amintesc de faptul că sunt tătici, se manifesta furibund pe febe-ul mult vestit, ca să vază lumea că-s decenți, dar atunci când o pocneau și îmbrânceau pe mama la copiii lor sau atunci când le vorbeau doamnelor lor ca la ușa cortului de față cu copii, nu mai conta nimic. Erau cumplit de decenți! Aia era educație! Hai să nu fim tâmpiți, implicaților care sunteți! Fapte, nu vorbe, „tătici implicați”!

Vă pupă, Psiho-pupu

sâmbătă, 11 martie 2017

Facebook, dragostea mea...


Te deranjează unul? Te deranjează altul? Nu au loc de tine pe FB? Îți atacă postările? Nu-i nimic! Există soluții!

Scapă de conținutul care te deranjează făcând uz de butonul block sau unfollow și viața ta o să devină mult mai frumoasă. 

Nu încerca să convingi pe nimeni de faptul că tu ai dreptate, fiecare are dreptul să se exprime pe pagina sa, așa cum consideră, atâta timp cât nu aduce prejudicii de imagine cuiva. Pe a sa, nu pe ta! 
Pagina ta este casa ta, asa ca ai dreptul să le ceri oamenilor să se descalțe la intrare și să-și lase afară frustrările, prostia sau răutatea.

Dacă, totuși, nu o fac, există legi care deja reglează genul acesta de manifestări, apelați cu încredere la persoanele abilitate să regleze asta. A ieșit legea care sancționează insulta în spațiul public! 

Dacă nu și nu, Batman, Batman, atunci propun să luați un Xanas sau ceva pentru cufureală ptr că viața e greu și nu se merită să ne sinucidem dă pă tocuri ptr orice prost sau proastă! Declarați spațiul vostru, zona liberă de heteri sau... proști! Liber arbitru, zic! 

Dacă în mediul virtual nu vă place de cineva, asta nu înseamnă că trebuie să-l ucideți în chinuri în viața de zi cu zi. Nu trebuie decât să treceți peste... Peste el sau ea, desigur... 

Chestia este că Dumniezău te iartă, Karma, nu! Ah, era să uit ceva, numele meu este Karma. 


Vă pupă, heterul dă serviciu

Confidențe

Oare, noi suntem cei norocoși sau Lorelai, copila fără mâni și femur, de la „Românii au talent” ?! Fără cuvinte... 

Mă înclin în fața doamnei care a adoptat-o și a format un om puternic, măreț, un exemplu de cum ar trebui să fie un om întreg. Reverență!

Fata care nu poate îmbrățișa dar care poate să cânte la pian cu degetele de la picioare... Ireal!
Bunicul meu și-a pierdut vederea în urma unei probleme de sănătate la vârsta de 12 ani, a mai trăit 43 de ani orb complet. A decedat în urma unui infarct în timp ce audia un concert la radio.
A fost un copil adoptat de o familie de oameni minunați care l-au înscris la o școală de nevăzători, acolo a învățat să cânte la pian și la vioară. 
Nu l-am cunoscut dar mama mea mi-a povestit atât de frumos despre el încât am avut impresia că l-am avut aproape zi de zi...
Există îngeri care se întrupează în oameni cu deficiențe fizice, senzoriale sau cu alte afecțiuni. 
Eu cred cu tărie că ei vin aici să ne învețe lecția empatiei, a omeniei și pentru a ne face conștienți de puterea care zace în noi nefolosită.
Oare ce este mai rău? Un corp deformat sau un spirit deformat? Oare cine vede mai bine? Un văzător sau un orb?


„Singurul handicap în viaţă este o atitudine nepotrivită.”

miercuri, 8 martie 2017

O, happy day...


Sper ca toate doamnele să fie la fel de fericite în fiecare zi, mereu, pe veci, tot așa cum par și s-au afișat în ziua sau seara aceasta pe Febeu cu cadourile și florile primite dă la parteneri... Poate, mai fericite. Să dea Domnul! Poate primiți și „ceva la drum de seară”... Aleluia, oamenii fac oameni noi! 
După ce pun capul pe perină, oare, adorm zâmbind sau dimpotrivă, plângând? Chiar se simt iubite, respectate, importante sau nu mai contează după X ani? Contează decât să dau bine pe Fb sau să fiu fericită cu adevărat?
Sper, totuși, că bărbații vă iubeste și vă bagă în seamă măcar astăzi, doamnelor, sper că nu își spală „ decât” păcatele de peste an... 
Dacă, totuși, da, păcatele care-i chinuie, atunci, doamnelor, vă rog io, fiți fără milă! Cardul, viața sau... mai vedeți voi ce le sacrificați. 


No, iaca, a trecut și 8 martie ăsta! Mâine este o nouă zi... Trezirea!


Vă pupă vecina dă la patru

luni, 6 martie 2017

Hai cu viața!

Susțin viața dar ignor oamenii... Susțin viața dar nu îmi permit să influențez alegerile nimănui... Voi, de ce o faceți? Aveți acest drept?! Există femei și copile violate care, în urma acestor acte sexuale săvârșite cu multă violență, râmân însărcinate. Există femei si fete care poartă în pântece copii malformați, etc... Le condamnați dacă fac avort? Cine sunteți voi?! Există femei care nu se simt capabile să fie mame si rămân însărcinate accidental... De ce să le condamnăm? Avem dreptul să le influenţăm deciziile? Să alegem în locul lor? Exista liber arbitru? Aș vrea sa punctez faptul că ca nu am facut niciodata un avort si că am aflat despre protecție sexuala de dinainte să devin activă sexual. Am făcut sex protejat! Biblia condamnă si asta... Știți, nu? Deci? Merit să fiu biciuită în piața publică? În loc să vă plimbați cu pancarde în mâni în fața maternităților, pozând în aparătorii copiilor pe care vor mamele „ criminale” să-i avorteze, propun să faceți ceva ptr copiii care „ este deja” și sunt exploatați de către părinții lor, puși la muncă și la cerșit! Pe ei, cine-i apără? Poliția locală și protecția copilului sunt ocupate cu altele, nu au timp... Poate că voi reușiți să-i mișcați pe cei plătiți să-i apere pe acești copii ptr că poliția amendează băbuțe care vând ghiocei si pătrunjel pe marginea drumului si angajații din cadrul Protecției copilului sunt ocupați cu conferinte și proiecte, nicidecum cu activitatea ptr care sunt plătiți! De ce nu vă luați de acești exploatatori? De ce vă luați de femeile care merg la avort? Numa' întreb... Sunt criminale femeile care fac avort? Noi, ca societate, ucidem o mulțime de copii, puși la cerșit, prin faptul că-i tratăm cu indiferență! Suntem complicii celor care-i exploatează pentru că le dăm voie să o facă! Avortul opreşte o inimă care bate, la fel şi indiferenţa... Indiferenţa ne ucide spiritul iar asta este tot o moarte! Restul e cancan...

Vă pupă vecina de la 4