marți, 3 octombrie 2017

Scrisoare către un prieten virtual

Prieten drag, oamenii nu ne pot folosi, umili, jigni, decât dacă noi le permitem să facă asta. Fiind un om tolerant și sensibil, vei avea dezamăgiri, mai ales dacă le dai anumitor oameni o valoare pe care nu o merita. Dacă-i pui pe un plan foarte înalt, ei nu pot sta acolo pentru că nu au cum, nu au calitățile respective.
Fericirea este o pasare după care alergăm cu toții. De fapt, fericirea stă în lucruri mărunte iar cel care a spus asta este un mare înțelept.
Singurătatea. Toți suntem singuri. Venim singuri și plecăm tot singuri. Între cele doua evenimente ne umplem viata cu oamenii care ne-au fost dați de Dumnezeu să putem învăța lecții de viață. Pe unii i-am ales atunci când eram în cer (mama, tata, bunicii, frații) iar pe alții i-am ales prin liber arbitru.
Privește pe geam. Ce vezi?! Tu, unde ești?! Poți să vezi ce este afară?! Poți auzi râsetele copiilor?! Te poți plimba prin zăpadă, fără se te uzi la picioare?! Îți poți permite să locuiești într-o casă, apartament, garsonieră?! Ai avut ocazia sa poți studia, sa mergi la școală, să mergi în vacanțe? Deschide frigiderul și vezi, poți să îți pregătești micul dejun?! Poți citi mesajul meu de la un PC sau telefon? Faci meseria pe care ți-o dorești?! Dacă ai răspuns pozitiv, măcar la una dintre întrebări, atunci, cred ca ai multe motive sa te numești drept un Om Fericit...
Adevărata fericire este să-i faci fericiți pe cei din jur, nu contează dacă-i cunoști sau nu. Succes!
Cu drag, o prietena virtuala
Autor: Codruța C