miercuri, 23 noiembrie 2016

Rețeta de parenting



Nu cred că există rețete de crescut copiii. În ruptul capului! Deloc! Nu există un pachet de cărți în care să existe acele „ rețete” care să funcționeze la toți copiii... Oare de ce?  :)  

Voi chiar credeți că există un „ specialist” care să-ți vândă rețeta asta care funcționează la toți copiii?! Credeți că o are?!

Unii au dezvoltat o industrie a „ parentingului”. Aveți grijă ce și cum aplicați ce ați citit în brosurile sau cărțile lor. Aveți grijă să nu vă transformați copilul într-un cobai... Mai bine lăsați telefonul și tv-ul deoparte, atunci cănd veniți acasă. 

Mai bine nu-i abandonați pe net si pe tabletă, ca să stați liniștiți. Faceți excursii, jucați cu ei sah, table, cărți, remi... Faceți jocuri de miscare, faceți o prajitura împreună, vorbiți despre lucruri... Râdeți! Săriți într-un picior... Cântați, dansați, alergați, vorbiți, ascultați... Oferiți afecțiune, timp și răbdare.

Nu ai cum să fii un părinte perfect. Fii doar unul real. – Sue Atkins

Dincolo de acești indivizi ce fac afaceri, mizând pe dificultățile cu care se confruntă părinții în relația cu copiii, există însă terapeuți adevărați care fac consiliere individuală centrată pe acel copil aflat în dificultate și de asemenea ei fac consiliere si terapie împreună cu părinții si profesorii acelui copil, dacă ei doresc asta si considera necesară interventia unui specialist. 
El personalizează cu măiestrie această terapie ptr că fiecare copil este unic...

„Pe măsură ce cresc, copiii pot uita ceea ce le-ai spus dar nu vor uita felul în care i-ai făcut să se simtă.” – Kevin Heath

Vânzătorii de parenting sau alte rețete de succes în creșterea și educare copiilor, nu-s terapeuți, ei sunt doar centrați pe ideea de a vinde cărți și programe de succes.
Nu le pasă de voi sau de copiii domniilor voastre, pe ei îi preocupă să vândă pachetele alea de crescut copiii și vă inoculează ideea că sunteți niște părinți proști, răi, incompetenți și doar ei au „ rețeta universală” care costă ”$$$$$”, însăăăă, ptr că sunteți simpatici, vă oferă o bucată de „ceva” gratis, ca apoi să vă ia cu ambele mâini.
Parentingul acesta adus din SUA s-ar putea să fie cea mai proastă alegere a voastră dar fiecare alege ce face ptr că, na, avem liber arbitru...

Există 3 reguli pentru părinți: iubește, pune limite unde e cazul și lasă-i să se dezvolte natural. – Elaine M. Ward

Vă pupă, Psihopupu...