marți, 27 decembrie 2016

Ceva despre violenta domestica

 
Stiati, faptul ca, un copil care isi vede mama batuta frecvent va crede ca bataia este o forma de iubire si va deveni ori un abuzator ori victima a violentei domestice?!
Vrei asta pentru copilul tau, vrei asta pentru copiii tai?! Bravo tie! Esti pe drumul cel bun! Asta, doar daca alegi sa-i "mai dai o sansa"....
 
Vrei sa multumesti cuiva pentru ceea ce traiesti? Mergi la mama lui! Ea a lucrat din plin la mentalitatea lui de abuzator!
 
Vrei sa multumesti cuiva pentru faptul ca te simti confortabil in postura de victima si gasesti motive si scuze sa ramai in relatie cu un abuzator? Mergi la mama ta! Ea ti-a creat mentalitatea de victima!
 
Iti plac oamenii care te mint frumos si iti spun ca individul "merita o sansa"? Poate ca este timpul sa schimbi cercul de cunostinte pe care il ai acum, pentru ca prietenia este un statut prea inalt sa fie atribuit cuiva asa de usor, cu unul format din oameni cu gandire sanatoasa...
 
Ai in jurul tau persoane "discrete care nu se baga"?! Ghinion de nesansa! Spectatorii dramei pe care o traiesti sunt la fel de implicati si vinovati ca si cel care te abuzeaza!
Ti-au oferit ajutorul iar tu i-ai refuzat, atunci ai facut o alegere iar ei sunt exonerati de orice vina...
 
Ai in jurul tau femei despre care ai auzit ca au avut "bucurii", dar inca nu ai dovezi, la sotul sau partenerul tau si le vezi "implicate" in "marea voastra impacare"?! Poate ca este timpul sa iti pui intrebarea, de ce vrea o femeie cu tot dinadinsul sa te impace cu un abuzator?! Oare nu vrea un paravan... ceva?! Gandeste!
 
In incheiere, nu uita ceva... tu esti cea care iti guvernezi viata, nu altcineva iar faptul ca te minti nu este o alegere, deloc! Este o drama! 
Te rog eu, fa ceva si iesi naibi din starea asta de victima! Stiu ca poti! Lupta pentru viata ta! Nu uita ca esti o femeie care merita din plin fericirea!
 
cu bine, Speranta, Fericirea, Respectul, Iubirea...