sâmbătă, 14 aprilie 2018

Cine ești, Lilith sau Eva?


Se spune că Lilith a fost prima femeie a lumii, ea a fost creată împreună cu Adam, tot din țărână, conform celor consemnate în Cabala! Între cei doi a izbucnit un conflict din cauza faptului că Lilith nu a acceptat poziția misionarului, ea dorind să experimenteze și alte poziții sexuale, prin care să îl domine sexual pe Adam. Atunci, Adam și-a exprimat frustrarea și a cerut o femeie supusă, dornică să îl venereze, să tacă, să fie o femeie fără substanță și idei personale. Așa a primit-o în viața sa pe supusa și docila Eva, cea creată din coasta lui. 
Lilith a devenit prima femeie puternică și independentă a acestei lumi, datorită faptului că a dat dovadă de curaj și nu a mai acceptat să fie doar un obiect sexual ce-i servea lui Adam! El a devenit simbolul primului bărbat frustrat, neasumat, fără disponibilitatea de a ține cont de dorințele partenerei, având impregnată dorința puternică de a o supune și domina! 
„Lilith este un personaj puternic, a cărei relevanță pentru femeile de azi continuă. S-a luptat să fie autonomă, să aibă dreptul de a alege singură, s-a luptat pentru dreptul de a-și asuma corpul, plăcerea și destinul. Nu știu ce-ar putea fi mai lăudabil de-atât...” Sau?! 

Voi, fetilii, ce sunteți, Eve sau Lilithe? Voi, băieții, ce vreți, Eve sau Lilithe? Întreb ptr o prietenă...