marți, 4 iulie 2017

Inhibiții sexuale la bărbați

Bărbatii pot avea complexe, iar sexul poate fi si pentru ei un motiv de tensiune. Iata care sunt cele mai mari temeri sexuale ale barbatilor:
1.Teama că nu fac față
"Penisul trebuie să fie suficient de încordat ca să faca fața actului sexual - cam asa poate fi rezumată problema erectiei la barbati", ne spune sexologul Bernie Zilbergeld. "Problemele apar atunci când un bărbat ejaculeaza prea repede primele dăti sau daca isi pierde erectia". Dacă se întâmplă asta, arată-i că nu e deloc grav și că poate să te satisfacă si în alte feluri.
2.Teama că nu te satisfac

"Bărbații cred ca ar trebuie să stie totul despre sex si, ei bine, s-ar putea să nu stie", spune Faye Feller, specialista in probleme sexuale. Ei se intreaba mereu: „Oare o voi putea satisface?". Zilbergeld adauga: "Bărbatii nu vor să participe la experiente de mântuială. Ei vor să aibă certitudinea că partenera lor a rămas cu o senzație plăcuta". Preia controlul si fă-l să înțeleagă că îți place ceea ce face.

3. Complexe legate de penis

"Bărbații îsi fac probleme legate de dimensiune", comenteaza sexologul Bernie Zilbergeld. Orice complimente referitoare la acest subiect sunt binevenite. "Daca un barbat este cu adevarat inhibat, nu-si va scoate lenjeria pana in momentul-cheie, si atunci e bine sa nu atragi deloc atentia asupra penisului sau", completeaza sexologul. In pat, dezbraca-l cu delicatete si spune-i cat de mult iti place sa-l simti lipit de tine. Cu timpul, se va relaxa.

4.Teama de a-si dezvalui fanteziile

"Barbatii pot fi la fel de înhibati ca și femeile când vine vorba să-și împărtasesca fanteziile sau sa propuna pozitii noi", spune Zilbergeld. Iubitului tau s-ar putea să-i fie rusine sa-ti spuna, de exemplu, ca i-ar placea enorm sa-i mangai testiculele in timp ce faceti dragoste. "Dacă este prea timid ca sa-ti spuna ce vrea, intreaba-l sau, si mai bine, ofera-i sugestii. Incearca lucruri despre care ai citit si intreaba-l de fiecare data daca îi place".

Extras: https://sanatate.bzi.ro