joi, 18 ianuarie 2018

Ah, prestigiul meu!

Mă uitam aseară  la știrile româneşti, oripilată de ceea ce văd și aud, am decis să defulez pe aicilișa... Sunt scârbită de faptul că pentru unii oameni contează mai mult "prestigiul unei școli ", al cărui nume, cică, ar fi fost "terfelit " de victima unui act de hărțuire sexuală, cadru didactic din cadrul acelei școli, ca urmare a denunțului victimei la adresa unui alt angajat din rândul personalului auxiliar, mai precis, portarul, decât ceea ce simte o femeie jignită și hartuită ... Doamne feri!
Directoarea instituției și câțiva profesori ai colegiului "de prestigiu" erau vădit intrigați din cauza faptului că o doamnă profesor a făcut public această experiență. Pe bune?!! Prestigiul contează, băi?! Cică, a hartuit-o duminică! 
Asa a declarat directoarea, vădit afectată și extrem de tulburată... Domnia sa, directoarea, nu era afectată şi  nervoasă pentru faptul că nenea de la poartă este un nesimțit, un nemernic care își permite să facă propuneri sexuale doamnei profesor, individa era oripilată de faptul că școala a fost "târâtă în noroi"... De către cine, bre?! Doamna profesor a terfelit imaginea instituției de mare prestigiu sau cineva protejat, se pare, de către conducerea acestei școli a terfelit-o pe dânsa?! Numai întreb...
Ah, oare  dacă ascundem gunoiul sub preș e de bine pentru prestigiul şcolii? Dacă nu acceptăm situația de căcat, dacă minimalizăm ce  a trăit femeia aia sau dacă ne spălăm pe mâini în ideea că duminică a fost hărțuită d-na profesor,  nu în timpul orelor de curs, atunci, chiar meritați să fiți „târâți”, maică! O, prestigiul meu! Despre care prestigiu vorbiți? Băi, ignoranților! Adică cum? Duminica este liber la hărțuire sexuală? OMFG! 
Uite, din cauza unor persoane triste ca și voi, ahtiate după „prestigiu” și pentru care contează „decât” aparențele, a fost posibil ca un pedofil și un violator din cadrul poliției să-și facă de cap ani de zile, pentru că nu a contat decât prestigiul, nu situația reală și tulbure. Nu a contat faptul că ei, domnii polițiști viețuiau lângă un nenorocit, l-au protejat pentru „imagine și prestigiu” WTF?! 
Ai hărțuit o colegă, ai hărțuit un coleg?! Pe durata cercetărilor ar trebui să ai parte de o suspendare din funcția ocupată: portar, polițist, profesor, etc... 
Oare, un director nu ar trebui să fie echidistant, până la finalizarea cercetărilor, apoi să ia o decizie administrativă, dacă se dovedește că a avut loc o hărțuire? 
Victima este de cele mai multe ori linșată social! Ea trebuie să tacă pentru că prestigiul instituției... Trist!