vineri, 31 martie 2017

Vânătoarea de vrăjitoare în direct, indirect și în reluare...

„Ce victorie ar fi pentru diavol sã câştige un suflet pe care deja îl posedã? 
Le ia doar pe cele mai bune, şi al cui este mai bun decât cel al pastorului”, spune pastorul John Hale în piesa: „Vânãtoarea de vrãjitoare”.

„Acum câteva secole, mulţi creştini practicanţi au convingerea cã diavolul îşi poate împrumuta puterile unor persoane cunoscute sub numele de vrãjitoare pentru a face rãu altora în schimbul loialitãţii faţã de acesta. O paranoia generalã cuprinde Europa în secolele 14-16,care duce la executarea a mii de persoane. Procesele de la Salem vin se petrec exact când încep sã se mai limpezeascã apele,dar circumstantele locale le pot explica. În 1689 conducãtorii englezi William şi Mary încep un rãzboi cu Franţa în coloniile amricane,care pustieşte regiuni din New York,Nova Scotia şi Quebec,fortând refugiaţii sã ia calea ţinutului Essex,mai precis sãtucul Salem din colonia Massacussets. Resursele se epuizeazã rapid,ceea ce agraveazã rivalitatea existentã între familiile care au acces la bunurile din port şi cele care încã mai depind de agriculturã. Controversele se aştern şi în jurul pastorului Samuel Parris,primul învestit în funcţie în sat,în 1689,dezagreat din cauza personalitãţii sale rigide şi lacome. Localnicii puritani nutresc convingerea cã au de-a face cu lucrarea Satanei.
În perioada aceea se  instaleazã isteria generalã care ne aratã încã o datã cã omul este departe de a fi animalul raţional. Într-un timp şi loc unde superstiţia este la ordinea zilei, cuvântul doctorului este suficient pentru a provoca o veritabilã revoltã. Gãsirea unui ţap ispãşitor este suficientã, iar reacţia oamenilor este pe mãsura vieţii aflate sub semnul ignoranţei.”

Credeți că vremea vrăjitoarelor a trecut? Nuuuuu! Hai să le vănăm! Să le ardem pe rug, doar pentru senzațional și orgolii! Nu contează dacă distrugem reputația și viața cuiva! Senzațional să fie...
Ieri, 30.03.2017, am asistat cu stupoare și îngrozită la linșarea mediatică a unei colege de breaslă, alături de colegii ei de la o școală specială din București.
Nu cercetăm, nu așteptăm concluziile unei anchete, difuzăm doar ce ne place, tragem concluzii subiective sau privim situația prin ochii altcuiva, direct interesat să distrugă ceva și pe cineva, concluzii pe care le prezentăm apoi, doar de dragul senzaționalului de tip „ZeroTv-Dan Diaconescu”, jubilând că „avem un subiect beton”.
Nu știu cine era individul din filmulețele, devenite virale, în care se făceau declarații terifiante, el, domnul profesor, trebuie să răspundă pentru toate afirmațiile făcute, clar, însă, doamna profesor psihopedagog Mihaela Luminare, cea care a fost acuzată că leagă copiii cu sfoara, sub nici o formă nu poate să fie acuzată de rele tratamente aplicate minorilor cu nevoi speciale. O cunosc personal! Am observat felul în care lucrează, felul în care relaționează,  am admirat calmul dumneaei, am apreciat afecțiunea pe care o revarsă asupra copiilor... Abuz?!! Despre ce vorbiți aici?
În toată Europa copiii mici sau copiii cu nevoi speciale se deplasează cu ajutorul unui dispozitiv special, coardă sau sfoară, dispozitiv de care copiii se țin, în nici un caz, copiii nu sunt legați.
Câtă ură să ai în suflet să arzi pe rug un om nevinovat?! Câtă?! Ce interese ai? Ce a determinat, oare, această acțiune de tip „Vrăjitoarele din Salem?! Cine are interes și pentru ce?! Trist!
Cine vrea să murdărească imaginea învățământului special românesc, mai ales a acestei școli în care lucrează distinsa mea colegă, a avut clar un plan diabolic și acest plan este începutul sfârșitului învățământului special românesc... 
Ce naiba așteptați, colegilor?! Stați cumva cu degetul în gură tremurând, vorbind pe la colțuri? Lașilor! Este vorba despre colegii noștri, colegi care vor plăti nevinovați pentru câțiva nemernici! Data viitoare, poate că în știrile de la ora 17 o să fie vorba despre voi și școlile în care lucrați! 
Nu contează pentru că NU este vorba despre voi, nu?! Încă aveți „siguranță”, nu?! Stați liniștiți, din păcate este doar o chestiune de timp, scurt, ca învățământul special să Nu mai existe! Ați devenit atenți?!
Aș vrea să  încercați să simțiți ceea ce simt colegii din București, să vedeți cum este să fiți arși pe rug, fără a avea posibilitatea de a avea parte de sprijinul cuiva, să rămâneți singuri cu voi și Dumnezeu... Există o petiție îndreptată spre învățământul special, învățământ prezentat ca un loc al ororilor și abuzurilor! Helooooo! 
Indiferența te face complice, colega, colegu! Reacționează! Nu lăsa niște oameni care au investit suflet și energie pentru a face o meserie cu multă pasiune, așa cum mulți o fac din cadrul acestui sistem, să fie stigmatizați și arși pe rug! Mâine, urmezi tu! Răbdare!
După 15 ani petrecuți pe „baricade”, cu bune și rele, eu mă pot uita în urmă cu mândrie și satisfacție, pentru tot ce am făcut pentru copiii cu nevoi speciale, nu am pentru ce să las capul în jos, dimpotrivă,  vă fac onoare și acum prin tot ceea ce fac iar dincolo de toate, nu îmi denigrez  foștii colegi, dimpotrivă îi laud și mă mândresc cu ei pentru că unii dintre ei merită asta din plin!
Astăzi, după 5 ani de când nu mai fac parte din rândurile voastre, mă simt liberă, fericită și independentă.  
Sunt fericită că nu am ajuns să mai  fac parte dintr-un sistem în care oamenii aleg să-și lase colegii aflați în nevoie, singuri și fără apărare pentru că nu este vorba despre „noi”, încă! Cei care s-au ridicat în apărarea lor sunt prea puțini ca să conteze, probabil, însă, contează! Mihaela, dragi colegi, adevărul va triumfa, mereu triumfă! Fiți tari! Dumnezeu să vă facă dreptate!

Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Edmund Burke 


Cu drag și prețuire, psihologul simpatic

Copiii legați din Europa: