vineri, 2 februarie 2018

Albinele, muștele și mierea...

Pastila de vineri...


Se știe că la miere trag și muștele, nu doar albinele... 

Dacă pui capacul la borcan, albinele pleacă în treaba lor și o vor produce singure... Pentru că ele au valori! Pentru că sunt harnice! Pentru că au învățat să dea înainte să ceară.


Muștele, în schimb, vor deveni furioase și agresive. Te vor agresa non-stop cu bazâitul lor enervant. Astfel, muștele obraznice speră să obțină cumva mierea din borcanul acoperit ermetic cu un capac și la care nu mai au acces. Dacă după ce le-ai servit cândva din miere, au ajuns să guste cu nesaț din mierea ta, ele au considerat că pot lua din ea mereu. Au ajuns să nu mai aprecieze acel moment în care mierea le-a fost dăruită. Ele vor mereu, mereu, mereu! Dacă nu mai primesc, bâzâie!


Nervoase, muștele se vor așeza cu tupeu peste tot, dorind astfel să-și depună larvele scârboase și să te infesteze. De multe ori, ele te atacă în roiuri! Musca la muscă trage! Bâzâie în cor ca apucatele! Un fel de răzbunare a lor. Sunt experte în asta! În cazuri excepționale  mă simt obligată să folosesc spray de muște, chiar dacă pute!
 Efect garantat! Muștele cad secerate! Pe veci! 

Ceea ce nu știu ele este faptul că și în miere își pot găsi sfîrșitul, adică,  dacă intră prea mult în borcanul cu miere, muștele obraznice se pot îneca! Asta pățesc dacă sunt prea lacome! Ce ziceți, deschid capacul?! 

Vă pupă, Apicultorul de serviciu