marți, 20 martie 2018

Gânduri amestecate...

„A murit Andrei Gheorghe. Sincer, mi-e foarte milă de acest suflet chinuit, de omul care a purtat masca actoricească a durului, a cinicului, iar în spatele ei ascundea o ființă slabă, dependentă de droguri, lipsită de voință, prizoniera modelor, mofturilor şi diformităților veacului acestuia... Andrei Gheorghe a fost un soi de erou pentru mine la începuturile sale, când părea să reprezinte "altceva"-ul dorit de orice adolescent. Apoi am descoperit cât conformism ideologic şi câtă ratare umană ascundea nonconformismul său de succes. Chiar trebuie să ne rugăm pentru el.... Din păcate a fost o verigă slabă bine lustruită încât păcălea că ar fi fost de oțel... Repet, că l-am iubit sau nu, să ne rugăm pentru el...” Bogdan Ducă

Așa posta aseară, un individ de bine, pe pagina dumnealui... Mare creștin, mare caracter! Apoi, omul a fost oripilat, mirat, siderat de faptul că oamenii îl judecă, gen. Apăi, Universul, mon cher! Ți-am spus!
Mi-am pus o tonă de întrebări referitoare la ce naiba au unii oameni cu cei care mor?! Oare, doar atunci când mor oamenii pe care nu-i placem, ne putem regla chestiile nerezolvate cu ei?
Mesajul domnului B. Duncă a fost distribuit și de un amic din lista mea, așa am ajuns pe pagina dînsului, unde am scris așa:
„Se spune că oamenii sunt oglinzile noastre... Noi ne reflectăm în ei și ei în noi! Dacă numai asta a reprezentat domnul Andrei Gheorghe ptr dvs, atunci, poate că ar trebui să vă puneți niște întrebări. De ce mă deranjează un om care nu mai este aici să se poată apăra și afirm tot felul de chestii degradante despre el, de ce nu am făcut-o atunci când trăia i se putea apăra?! De ce nu pot vedea într-un om ce a făcut bun si lumina din el, mai ales acum când are nevoie de Lumina din sufletele noastre ptr ca drumul lui spre altă dimensiune să fie mai lin?! Nu vă face cinste această postare, din păcate ptr dvs. Universul vă va da răspunsul la ce ați dat acum, cândva! Să vă ierte Dumnezeu acest moment nelalocul lui, acum când un om, bun sau rău, așa cum a fost dumnealui, a murit. Familia poate citește ce scriem noi pe aici și nu cred că este bine... Dumnezeu să îl odihnească!”
Mare greșeală! Omul a făcut ca toți dracii și ne-a blocat pe toți cei care am sancționat cinismul acestui bigot cu pretenții de mare creștin practicant. Oare, Dumnezeu nu este iubire? Iertare și acceptare?! Aici nu fac referire la acea iertare formala sau la acea milă, care pune omul într-o lumină proastă, nu are treabă cu empatia și bunătatea... El încă se zbate cerșind aprecierea, confirmarea și valorizarea unor necunoscuți, care sunt mereu de acord cu el, chiar și atunci când bate câmpii. Victima supremă a activiștilor „REZIST” veniți să-și depună omagiile, în viziunea lui, nu pentru a avea opinii ce au legătură cu o atitudine de prost gust, omul cerșește atenție de dimineața până seara! E mai fructuos să ne facem reclamă pe spatele unui om care chiar a muncit din greu pentru numele pe care un trepăduș scuipă acum dar nu uită în final să ne ceară să ne rugăm pentru păcatele lui Andrei Gheorghe! Mon cher, propun să ne rugăm fiecare pentru păcatele sale, maestrul era ateu și dacă ar putea ne-ar da dracu pe toți, acum când nu avem altceva de făcut decât să punem accent pe păcatele lui, nu pe ceea ce a realizat dumnealui...
Amice, te asigur că Andrei Gheorghe nu a fost deloc o verigă slabă! Omul avea o minte strălucită, un caracter puternic, un individ cu coaie care bătea cu pumnul în masă și își băga pula dacă așa simțea! Nu lingea fundul nimănui și a deranjat pe mulți din cauza faptului că arăta acuzator cu degetul spre cei care îl deranjau, indiferent cine erau aceia! Îl durea în pulă cine era ăla care era luat în vizor! Sancționa dur! 
Radio-ul a fost marea lui dragoste si o făcea bine! Aș îndrăzni să spun că era unic ! O mare pierdere, din păcate, acest om mai avea multe de spus. Sper că și-a găsit liniștea! Păcat! A ars prea repede... Un rebel cu cauză! Dureros si nedrept!
Andrei Gheorghe, un mare iubitor de rock si în general, un adevărat promotor de muzica bună... A plecat, undeva în altă dimensiune, ieri dimineață, discret și tiptil. Noapte bună, Andrei! Bună dimineața, în altă viață, Gheorghe! Să-ți fie bine, oriunde te vei afla!
https://www.youtube.com/watch?v=YG9otasNmxI

Notă: Celor care dansează pe mormântul lui Andrei Gheorghe le urez toate cele bune!